BMS Consultoria, la consultora d’RSC d’Univers Bomosa que promou projectes socials, de sostenibilitat i medi ambient al Principat d’Andorra, ha realitzat l’estudi d’emissions de gasos d’efecte hivernacle de Hive Five, l’espai de coworking del grup, per tal de compensar la seva petjada de carboni. Per fer-lo, ha analitzat la seva seu a l’edifici Bomosa-ALBA d’Andorra la Vella, on hi ha 142 llocs de treball amb una ocupació actual de 80 persones.
Seguint la norma ISO 14064, s’han estudiat les emissions directes associades al consum de combustibles fòssils de la mateixa organització i les associades al transport propi. També les emissions indirectes, que es deriven de l’ús de l’electricitat i de la calor. I, finalment, altres emissions indirectes a Hive Five.
Hive Five ha compensat les 7 tones de CO2
Enguany, la petjada de carboni del 2020 s’ha compensat voluntàriament amb programes de la Convenció Marc del Canvi Climàtic de les Nacions Unides, tal i com estableix el Govern d’Andorra. Concretament, amb la compra de crèdits del projecte DelAgua, de Ruanda, donat que s’han inclòs les set tones de CO2 de Hive Five dins les 24,38 tones d’emissions de CO2 del total de l’Univers BOMOSA.
El director de l’espai de l’espai de cotreball, Martí Batalla, ha explicat que “la pròpia concepció del coworking ja està molt orientada a la sostenibilitat, tant en l’aïllament tèrmic, l’ús dels materials i mobiliari o els consums d’aigua o llum. Compensar la petjada de carboni és quelcom que s’alinia perfectament amb la nostra vocació d’un espai 100% sostenible“.
L’anàlisi de la petjada de carboni és absolutament voluntari. És una eina que el Govern d’Andorra posa a disposició dels usuaris, d’acord amb l’article 51.4 de la Llei 21/2018 del 13 de setembre, d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic.

Link Original: https://web.bomosa.ad/a-fondo/hive-five-el-primer-coworking-andorra-neutre-carboni/

0 comentario(s)